Luottokortit korona-aikana

Miten koronaepidemia vaikuttaa luottokortteihin?

Moni pankki tarjoaa tällä hetkellä maksuttomia luottorajan korotuksia tai maksuvapaita kuukausia luottokorteille.

Luottokortti voi olla sopiva maksuväline pienten satunnaisten kulujen kattamiseen, mutta luottorajan jatkuva käyttäminen voi tulla kalliiksi. Luottokorttia käytettäessä kertyvät korot onkin hyvä tiedostaa etukäteen.

Mitä luottokortin käyttämisessä kannattaa huomioida korona-aikana?

Luottokortti löytyy usean suomalaisen lompakosta ja siihen on helppo tarttua, mikäli tilin käyttövara ei riitä päivittäisten kulujen kattamiseen.

Luottokortteihin sisältyy yleensä n. 30 päivän koroton maksuaika, jonka jälkeen käytössä olevalle luotolle lasketaan korko. Korottoman maksuajan puitteissa luottokortin käyttäminen on edullista tai jopa ilmaista, mutta erissä takaisinmaksettuna luottokortti voi kerryttää huomattavatkin kustannukset.

Luottokortin korko on keskimäärin 11,23% ja todellinen vuosikorko 18,67%.

Moni pankki tarjoaa luottokorttia vaihtoehdoksi koronaviruksen myötä syntyneisiin rahan tarpeisiin. Luottokorttia käytettäessä on syytä pitää mielessä, että luottokorttien tarjoaminen on pankeille liiketoimintaa siinä missä minkä tahansa muunkin luoton myöntäminen.

Maksuvapaat kuukaudet

Useat pankit tarjoavat luottokorteille maksuvapaita kuukausia ratkaisuksi koronaviruksen myötä syntyneisiin maksuvaikeuksiin. Maksuvapaan kuukauden käyttäminen vapauttaa rahaa käytettäväksi, mutta kerryttää samalla korkoja sekä muita luottokustannuksia normaalisti.

Maksuvapaita kuukausia tuleekin käyttää harkiten, sillä niiden myötä luottoaika pitenee ja luoton kustannukset kasvavat.

Laske alla olevalla laskurilla kuinka paljon maksuvapaan käyttäminen maksaa kertyvien korkokustannusten muodossa.

Näet alla olevasta taulukosta suurimpien pankkien luottokorttien korkotason.


Kuinka paljon lyhennysvapaa maksaa?

Lainamäärä
500€ 300000€
Lainan korko
0.1%20%
Lyhennysvapaan kesto
1 kk24 kk

Arvioidut kustannukset
Loading

Laskurin antamat arvot ovat suuntaa-antavia. Pankit tekevät lopullisen päätöksen lyhennysvapaan myöntämisestä ja siihen liittyvistä ehdoista.


Luottokorttien korot

PankkiKorttiKorkomarginaaliTodellinen vuosikorko
S-PankkiVisa Credit/Debit9,50 %14,70 %
Danske BankMastercard Gold Credit11 %15,35 %
Bank NorwegianVisa Credit19,99 %21,93 %
SäästöpankkiVisa Credit/Debit8,50 %22,20 %
OsuuspankkiOP Visa7,95 %23,91 %
OsuuspankkiOp Visa Gold7,95 %23,91 %
HandelsbankenHandelsbanken Credit/Debit10 %24,80 %
NordeaNordea Gold Mastercard9,50 %27,13 %
NordeaNordea Credit10,50 %28,30 %
HypoMastercard12,50 %29,90 %
AktiaAktia Credit8,50 %30,90 %
SäästöpankkiVisa Gold Credit/Debit8,50 %33,10 %
Danske BankMastercard/Debit K-plussa11 %43,70 %

Yllä olevassa taulukossa on listattu pankkien ilmoittamat luottokorttien korot 23.2.2021.

Laskelmat on tehty luottomarginaalien perusteella, eikä mahdollista euribor-koron vaikutusta ole huomioitu. Luottokorttien mahdolliset vuosimaksut on jyvitetty 12 kuukaudelle ja ilmoitettu kuukausimaksuina. Luottorajaksi on oletettu laskelmassa 1 000 euroa. Mahdollisia muun asioinnin kautta tulevia etuja ei ole huomioitu laskelmissa. Luotonmyöntäjien käytännöt luottokustannusten ilmoittamisesta poikkeavat toisistaan. Todellisen vuosikoron laskentaan on sisällytetty luottoihin liittyvät palkkiot, maksut sekä korot yhdenvertaisesti, eivätkä ne välttämättä vastaa täysin luotonmyöntäjien omissa laskelmissaan ilmoittamia tietoja. Todellisen vuosikoron laskennassa on noudatettu EU-komission ohjeistusta todellisen vuosikoron laskentaan.

Lue lisää luottokorttien koroista Sortterin verkkosivuilta ja löydä edullinen luottokortti kattavasta luottokorttivertailusta.

Siirry sivun alkuun